(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
Vepřový bůček plněný jaternicovým prejtem
Potřebné ingredience
1 200-až 1,500g libového bůčku,3 jitrnice,sůl.kmín,cibule
Postup přípravy
Jitrnice si vyjmeme zs střívka ,dáme do misky a rozmačkáme.V bůčku si uděláme ostrým nožem kapsu,kterou vyplníme prejtem,bůček stáhneme k sobě nejlépe režnou nití.Na dno pekče dáme 4 špejle (aby se nám bůček nepřichytil),a nakrájenou cibuli.Bůček osolíme a okmínujeme,dáme do pekáčku kůží dolů,podlijeme šálkem vody a přikrytý pečeme asi hodinu na 200°C.Pak bůček obrátíme,kůži nakrájíme do mřížky-ve změklé kůži to jde snadno.Podlijeme vodou a pečeme dále až kůže zčervená a maso je měkké.Jako lehká příloha se báječně hodí bramborová kaše a hlávkový salát.
připravené maso k pečení
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
Sophie70
(upraveno)
17. 2. 2012, 8:47
toto by ma nenapadlo a pritom milujeme plnený bôčik....... tak už viem, čo bude v nedeľu na obed, tak to sa teším vďaka za nápad
chalupnicka
(upraveno)
17. 2. 2012, 10:39
@Sophie70
Četla jsem podobný recept v nějakém časopise,tak mi napadlo toto. Zkuste je to opravdu moc dobré.Zdravím Alča